Tavuk suyuna düğün çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?
Lezzetli bir tavuk suyuna düğün çorbası hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeler ve adım adım yapılış detayları burada. Çorbanın püf noktaları ve servis önerileriyle sofralarınıza şık bir dokunuş yapabilirsiniz.
Tavuk Suyuna Düğün Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Tavuğu derin bir tencereye alın, üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Köpük oluşursa kevgirle alın. 2. Tavuk haşlanırken soğanı ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın. 3. Tavuk haşlandıktan sonra tencereden çıkarıp didikleyin. Tavuk suyunu süzün. 4. Aynı tencerede tereyağını eritin, soğanı pembeleşene kadar kavurun. 5. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun. 6. Hazırladığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın. 7. Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip yumuşayana kadar pişirin. 8. Tel şehriyeyi ve didiklenmiş tavuğu ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. 9. Ayrı bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın, üzerine bir kepçe sıcak çorbadan yavaşça ekleyip karıştırın (terbiye için). 10. Bu terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyip karıştırın, 2-3 dakika daha pişirin. 11. Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip karıştırın, ocaktan alın. Servis Önerisi:Sıcak servis yapın, üzerine nane serperek sunabilirsiniz. Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Püf Noktaları:
|






.webp)





















