Tavuk suyu çorbası nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Lezzetli ve besleyici bir tavuk suyu çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, hastalık dönemlerinde ise şifa kaynağı olacak. Bu tarif, hem pratik hem de ev yapımı lezzeti sevenler için ideal bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 adet bütün tavuk göğsü veya but (yaklaşık 500 gr)
  • 1 büyük soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 çay bardağı tel şehriye veya arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 8-10 su bardağı su
  • İsteğe bağlı: maydanoz veya dereotu

Yapılışı:


  • Tavuk göğsünü veya butu derin bir tencereye alın, üzerine 8-10 bardak su ekleyin
  • Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın, kısık ateşte 30-40 dakika pişirin
  • Tavuk pişince tencereden çıkarıp didikleyin
  • Soğanı küp küp, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, şehriyeleri kavurun
  • Doğranmış sebzeleri ve kavrulmuş şehriyeleri tavuk suyuna ekleyin
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin
  • Didiklenmiş tavuk etlerini, tuz, karabiber ve naneyi ekleyin
  • 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın
  • İnce kıyılmış maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Tavuk suyunun lezzetli olması için tavuğu soğuk suda pişirmeye başlayın
  • Sebzeleri çok küçük doğramamaya dikkat edin, dağılabilirler
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz
  • Şehriyeleri ayrı olarak kavurmak çorbanın daha lezzetli olmasını sağlar

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;