Tavuk paça çorbası nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Kış sofralarının şifa deposu tavuk paça çorbası, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek. Kemik suyunun gücünü taşıyan bu çorba, kolajen zengini yapısıyla bağışıklık sistemini destekliyor. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tavuk paça çorbası tarifi.

26 Kasım 2025

Tavuk Paça Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk paça (ayakları)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
  • 8-10 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı:


  • Tavuk paçaları güzelce yıkayıp tüylerinden arındırın.
  • Büyük bir tencereye paçaları alın, üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynama sırasında oluşan köpüğü bir kevgirle alın.
  • Soğanı dörde bölüp, havucu ve patatesi küp küp doğrayarak tencereye ekleyin.
  • Sarımsakları ezerek veya bütün halde tencereye ilave edin.
  • Kısık ateşte paçalar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1,5-2 saat) pişirin.
  • Paçalar piştikten sonra tencereden çıkarıp etlerini kemiklerinden ayırın.
  • Etleri tekrar tencereye ekleyin, tel şehriyeyi ve baharatları ilave edip 10 dakika daha pişirin.
  • Ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp çorbaya gezdirin.
  • İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın.

Not: Tavuk paça çorbası, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendiren, besleyici ve doyurucu bir çorbadır. Kemik suyu sayesinde kolajen açısından zengindir. Dilerseniz üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;