Tavuk kanatlı çorba nasıl yapılır? hangi malzemeler gerek?
Lezzetli ve besleyici bir tavuk kanatlı çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek. Tavuk kanatlarının lezzetiyle zenginleşen bu çorba, içindeki taze sebzeler ve şehriyelerle hem doyurucu hem de pratik bir öğün alternatifi sunuyor.
Tavuk Kanatlı Çorba TarifiMalzemeler:
Yapılışı:Tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp tencereye alın. Üzerine 2 litre su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. Soğanı yemeklik doğrayın, havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. Tavuk kanatları yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlayın. Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Haşlanan tavuk kanatlarının suyuna önce doğranmış havuçları ekleyin, 5 dakika sonra patatesleri ilave edin. Sebzeler yumuşamaya başlayınca salçalı karışımı tencereye ekleyin. Son olarak şehriyeleri ekleyip 10 dakika daha pişirin. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Sıcak servis yapın. Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Püf Noktaları:
|






.webp)





















