Tavuk göğsü çorbası nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tavuk göğsü çorbası tarifi. Tereyağında kavrulmuş şehriyenin aroması ve tavuğun lezzetiyle hem doyurucu hem de hafif bir seçenek sunuyor.

24 Kasım 2025

Tavuk Göğsü Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 litre su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Yapılışı:


  • Tavuk göğüslerini tencereye alın, üzerine suyu ekleyip haşlamaya bırakın
  • Tavuklar haşlanırken soğanı yemeklik, havucu ve patatesi küp küp doğrayın
  • Tavuklar haşlandıktan sonra tencereden alıp didikleyin
  • Tencerede kalan suya doğranmış sebzeleri ekleyip 10 dakika pişirin
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip şehriyeleri kavurun
  • Kavrulan şehriyeleri çorba tenceresine ekleyin
  • Didiklenmiş tavukları tencereye ilave edin
  • Baharatları ekleyip 5-10 dakika daha pişirin
  • Çorba kıvam alınca ocaktan alıp sıcak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Tavukları fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde sertleşebilir
  • Şehriyeleri ayrı kavurarak çorbanın lezzetini artırabilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak limon sıkarak servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;