Tavuk Etiyle Lezzetli Yayla Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü (didiklenmiş)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 litre tavuk suyu (haşlama suyu kullanılabilir)
- Tuz, karabiber (damak zevkinize göre)
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp tavuk suyuyla birlikte tencereye alın, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırparak pürüzsüz bir karışım elde edin.
- Yoğurtlu karışımı, tenceredeki sıcak çorbaya yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra didiklenmiş tavuk etini ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp naneyi ekleyin, kokusu çıkınca çorbanın üzerine gezdirin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı eklerken çorbanın sıcak olmasına dikkat edin, aksi halde kesilebilir.
- Tavuk suyu yoksa, sıcak su ve 1 adet tavuk bulyon kullanabilirsiniz.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su veya tavuk suyu ilave edebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Üzerine bir tutam pul biber serperek ve sıcak ekmekle birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun! Bu tarifle hem besleyici hem de doyurucu bir çorba hazırlayabilirsiniz. |