Tavuk çorbası unlu tarifi nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir unlu tavuk çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tariflerinden. Tereyağında kavrulan unun aroması ve tavuk suyunun derin lezzetiyle hazırlanan bu çorba, içindeki sebzeler ve didiklenmiş tavuk etiyle hem doyurucu hem de pratik bir öğün alternatifi sunuyor.

26 Kasım 2025

Unlu Tavuk Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü (didiklenmiş)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • 6 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1 çay bardağı süt veya krema
  • Tuz, karabiber, nane (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


  • Bir tencerede tereyağını eritin, soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun, renk değiştirmemeli.
  • Yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Havuç ve patatesi ekleyip 15-20 dakika yumuşayana kadar pişirin.
  • Didiklenmiş tavuk etini ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Süt veya kremayı ekleyip karıştırın, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • İsteğe bağlı nane serperek sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Unu yüksek ateşte yakmamaya dikkat edin, acı tat oluşabilir.
  • Tavuk suyu yerine su kullanırsanız, et suyu tabletleriyle lezzetlendirebilirsiniz.
  • Kıvamı koyu gelirse, biraz su ekleyip ayarlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;