Tavuk Çorbası Tel Şehriyeli Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü (yaklaşık 300-400 gram)
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 8-10 su bardağı su
- İsteğe bağlı: maydanoz veya nane
Yapılışı:
- İlk olarak, tavuk göğsünü yıkayıp orta boy bir tencereye alın. Üzerine 8-10 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Tavuk haşlanırken, soğanı ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın.
- Tavuk haşlandıktan sonra tencereden çıkarıp, didikleyin veya küçük parçalara bölün.
- Aynı tencerede sıvı yağı ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun.
- Haşlanmış tavuk suyunu tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Sebzeler yumuşayınca, tel şehriyeyi ekleyin ve 5-7 dakika kadar pişirin.
- Son olarak, didiklenmiş tavuk etini, tuz ve karabiberi ekleyip, bir taşım kaynatın.
- İsteğe bağlı olarak, ince kıyılmış maydanoz veya nane ile süsleyip sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Tavuk suyunu kaynatırken köpük oluşursa, bir kaşıkla alarak temizleyin.
- Tel şehriyeyi çok fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde çorba kıvamını kaybedebilir.
- Çorbayı daha lezzetli yapmak için, tavuk suyunu bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
|