Tavuk çorbası sebzeli ve şehriyeli nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir tavuk çorbası hazırlamak için adım adım ilerleyen bu tarif, hem soğuk kış günlerine hem de hafif bir akşam yemeğine hitap ediyor. Sebzelerin doğranmasından tavuğun haşlanmasına, şehriyelerin eklenmesinden baharatların ayarlanmasına kadar tüm süreç detaylı bir şekilde anlatılıyor.

26 Kasım 2025

Tavuk Çorbası (Sebzeli ve Şehriyeli) Tarifi


Malzemeler:


  • 1 adet bütün tavuk göğsü veya 500 gram tavuk but
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kereviz sapı (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 8-10 su bardağı su
  • 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:


1. Tavuğu Haşlama:

  • Tencereye tavuk etini ve 8-10 su bardağı suyu ekleyin
  • Kaynamaya başlayınca oluşan köpüğü bir kevgirle alın
  • Defne yaprağını ekleyip tavuk yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30-40 dakika) haşlayın

2. Sebzeleri Hazırlama:

  • Haşlanan tavuğu tencereden alıp soğumaya bırakın
  • Tavuk suyunu süzün ve tekrar tencereye alın
  • Soğanı ince doğrayın, havuç ve patatesleri küp küp doğrayın
  • Zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun

3. Çorbanın Pişirilmesi:

  • Kavrulan soğanı tavuk suyuna ekleyin
  • Doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ilave edin
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin
  • Soğuyan tavuğu didikleyerek küçük parçalara ayırın
  • Didiklenmiş tavuğu çorbaya ekleyin

4. Şehriye ve Baharatlar:

  • Tel şehriyeyi çorbaya ekleyip 5 dakika pişirin
  • Tuz, karabiber ve naneyi ilave edip karıştırın
  • Şehriyeler yumuşayıncaya kadar 5-10 dakika daha pişirin

5. Servis:

  • Çorbayı ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin
  • Sıcak olarak servis yapın
  • İsteğe bağlı olarak üzerine limon sıkabilir veya maydanoz serpebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Tavuk suyunun lezzetli olması için tavuğu soğuk suyla haşlamaya başlayın
  • Sebzeleri aynı boyutta doğramak pişme sürelerini eşitler
  • Şehriyeleri çok fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde dağılabilir
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;