Taneli Sebze Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 adet patates (küp doğranmış)
- 1 adet kabak (küp doğranmış)
- 1 su bardağı bezelye (taze veya donmuş)
- 1 adet domates (küp doğranmış)
- 6 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
- Soğanı ekleyip yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin.
- Havucu ve patatesi ekleyip 5 dakika daha sotelemeye devam edin.
- Kabak, bezelye ve domatesi ekleyip sebzeler hafifçe yumuşayana kadar 3-4 dakika daha karıştırın.
- Sebze suyunu veya tavuk suyunu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, tuz, karabiber ve naneyi ekleyin.
- Sebzeler tamamen yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin.
- İsteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip karıştırın.
- Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine taze maydanoz serpebilirsiniz.
İpuçları:
- Sebzeleri aynı boyutta doğramak, çorbanın pişme süresini eşitler.
- Daha kıvamlı bir çorba isterseniz, bir kase sebzeyi ezip tekrar tencereye ekleyebilirsiniz.
- Taze baharatlarla lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
|