Taneli sebze çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve besleyici bir taneli sebze çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak pratik bir tarif. Taze sebzelerin doğal aromasıyla hazırlanan bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir öğün alternatifi sunuyor.

26 Kasım 2025

Taneli Sebze Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 2 adet patates (küp doğranmış)
  • 1 adet kabak (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı bezelye (taze veya donmuş)
  • 1 adet domates (küp doğranmış)
  • 6 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Soğanı ekleyip yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin.
  • Havucu ve patatesi ekleyip 5 dakika daha sotelemeye devam edin.
  • Kabak, bezelye ve domatesi ekleyip sebzeler hafifçe yumuşayana kadar 3-4 dakika daha karıştırın.
  • Sebze suyunu veya tavuk suyunu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, tuz, karabiber ve naneyi ekleyin.
  • Sebzeler tamamen yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin.
  • İsteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip karıştırın.
  • Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine taze maydanoz serpebilirsiniz.

İpuçları:

  • Sebzeleri aynı boyutta doğramak, çorbanın pişme süresini eşitler.
  • Daha kıvamlı bir çorba isterseniz, bir kase sebzeyi ezip tekrar tencereye ekleyebilirsiniz.
  • Taze baharatlarla lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;