Süzme mercimek çorbası nasıl yapılır, arda'nın mutfağı?
Kırmızı mercimeğin en sevilen hallerinden biri olan süzme çorba, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, tam kıvamında bir süzme mercimek çorbası tarifi.
Süzme Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Mercimekleri yıkayıp süzün, soğanı ince doğrayın
- Havuç ve patatesi küp küp doğrayın
- Tencereye zeytinyağını alıp soğanı pembeleşene kadar kavurun
- Mercimek, havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Su ve baharatları ilave edip kaynamaya bırakın
- Mercimek ve sebzeler iyice pişince blendırdan geçirin
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun
- Unlu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın
- 5-10 dakika daha pişirip servis edin
Not:
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz
- Servis sırasında üzerine limon sıkabilir ve naneyle süsleyebilirsiniz
- Kırmızı toz biberli tereyağlı sos yaparak üzerine gezdirebilirsiniz
|