Sütsüz Brokoli ve Karnabahar Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 orta boy brokoli
- 1 orta boy karnabahar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 su bardağı sebze suyu veya su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 1 dal taze kekik veya 1 çay kaşığı kuru kekik
Hazırlık:
- Brokoli ve karnabaharı yıkayıp, çiçeklerine ayırın.
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Sarımsakları ezin veya ince dilimleyin.
Yapılışı:
- Bir tencereye zeytinyağını alıp, orta ateşte ısıtın.
- Doğranmış soğanı ekleyip, yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) kavurun.
- Sarımsakları ekleyip, 1 dakika daha kavurun.
- Brokoli ve karnabahar çiçeklerini tencereye ekleyin, 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
- Sebze suyunu veya suyu ekleyin, tuz, karabiber, kimyon ve kekiği ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca, ocağın ateşini kısıp, sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.
- Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin.
- Gerekirse tuz ve baharatları ayarlayıp, sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip, çıtır ekmek veya tost ile servis edebilirsiniz.
- İsterseniz pişirme aşamasında bir patates ekleyerek çorbanın kıvamını daha kremalı hale getirebilirsiniz.
|