Sutlu-şehriye çorbası nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Sütün yumuşak dokusuyla şehriyenin lezzetini buluşturan bu çorba, hem pratik hem de besleyici bir seçenek. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, çocukların da severek tüketeceği nefis bir başlangıç.

26 Kasım 2025

Sütlü Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt (tercihen tam yağlı)
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı toz şeker (tatlandırmak için)
  • İsteğe bağlı süsleme için: kıyılmış maydanoz veya nane

Yapılışı:


1. Şehriyeleri Kavurma:

  • Tencerede tereyağını eritin ve şehriyeleri hafif renk alana kadar kavurun.

2. Unu Ekleyip Karıştırma:

  • Kavrulan şehriyelere unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar karıştırın.

3. Sütü Yavaşça Ekleyip Karıştırma:

  • Azar azar sütü ekleyerek sürekli karıştırın, topaklanmayı önleyin.

4. Pişirme ve Baharat Ekleme:

  • Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın, kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 10-15 dakika daha pişirin.
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı şekeri ekleyip karıştırın.

5. Servis:

  • Çorba kıvam alınca ocaktan alın, sıcak servis yapın ve üzerine kıyılmış maydanoz veya nane serperek süsleyin.

İpuçları:

  • Sütü aniden eklemek topaklanmaya neden olabilir, bu yüzden yavaş yavaş ekleyin.
  • Çorbanın kıvamını beğenmezseniz, biraz daha süt ekleyip inceltebilirsiniz.
  • Şehriyeleri fazla kavurursanız acı bir tat oluşabilir, dikkatli olun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;