Sütlü şehriye çorbası için tarif nasıl hazırlanır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: sütün kremalı dokusuyla şehriyenin hafifliğini birleştiren nefis bir başlangıç. Hem çocukların severek tüketeceği hem de misafir sofralarını şenlendirecek bu çorba, sadece birkaç malzemeyle kısa sürede hazırlanabiliyor.
Sütlü Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 litre süt
- 1 litre su
- 1 adet tavuk bulyon (veya 1 litre tavuk suyu)
- Tuz, karabiber
- İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Hazırlanışı:
- Tereyağını bir tencereye alın ve eritin.
- Şehriyeleri ekleyip hafif renk alana kadar kavurun.
- Süt ve suyu ekleyin, karıştırın.
- Tavuk bulyonu (veya tavuk suyu), tuz ve karabiberi ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, şehriyeler yumuşayana kadar 10-15 dakika pişirin.
- İsteğe bağlı olarak muskat cevizini ekleyip karıştırın.
- Sıcak servis yapın.
Not: Çorbanın kıvamını ayarlamak için süt veya su ekleyebilirsiniz. Dilerseniz üzerine taze maydanoz serpebilirsiniz.
|