Sütlü erişte çorbası nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için sütlü erişte çorbası hem pratik hem de doyurucu bir seçenek. Tereyağında kavrulan sebzelerin aroması, sütün kremalı dokusuyla birleşerek ev yapımı bir lezzet şöleni sunuyor.

20 Kasım 2025

Sütlü Erişte Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı tel şehriye veya erişte
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Tencerede tereyağı ve sıvı yağı birlikte eritin
  • İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
  • Tel şehriyeyi ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin
  • Sıcak suyu ilave edin, tuz ve baharatları ekleyin
  • Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin
  • Sütü ekleyip 5-10 dakika daha kaynatın
  • Çorba kıvam alınca ocaktan alın ve 5 dakika dinlendirin
  • Sıcak servis yapın, üzerine nane serpebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Şehriyeleri iyice kavurursanız çorba daha lezzetli olur
  • Sütü ekledikten sonra çok kaynatmamaya dikkat edin
  • Kıvamını ayarlamak için su veya süt miktarını ayarlayabilirsiniz
  • İsteğe göre tavuk suyu da kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;