Sütlü buğday çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve besleyici bir kış çorbası olan sütlü buğday çorbası, hem pratik hazırlanışı hem de doyurucu özelliğiyle sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu geleneksel tarif, sütün besleyiciliği ile buğdayın enerji verici yapısını bir araya getiriyor.

25 Kasım 2025

Sütlü Buğday Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 litre süt
  • 1 litre su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın (servis için)

Yapılışı:


  • Aşurelik buğdayı bol suyla yıkayın ve bir tencereye alın
  • Üzerine 1 litre su ekleyip kaynamaya bırakın
  • Buğdaylar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika haşlayın
  • Buğdaylar piştikten sonra üzerine sütü ekleyin
  • Toz şeker ve tuzu ilave edip karıştırın
  • 10-15 dakika daha kaynatın
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin
  • Çorba servis kâselerine alındıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin
  • Tarçın serperek sıcak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Buğdayların iyice yumuşaması için yeterince haşlanması önemlidir
  • Sütü ekledikten sonra çorbayı sürekli karıştırarak taşmasını önleyin
  • Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
  • İsterseniz içine biraz ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz

Besin Değeri:

  • Protein ve kalsiyum açısından zengin
  • Enerji verici bir çorba
  • Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;