Süt terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır?
Kremalı dokusu ve lezzetli aromasıyla süt terbiyeli mercimek çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Bu tarif, geleneksel mercimek çorbasına farklı bir dokunuş getirerek hem besleyici hem de son derece lezzetli bir alternatif sunuyor.
Süt Terbiyeli Mercimek Çorbası TarifiMalzemeler:
Terbiyesi İçin:
Yapılışı:1. Adım:Soğanı küp küp doğrayın. Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın.2. Adım: Bir tencereye zeytinyağını alın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Adım: Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 4. Adım: Yıkanmış mercimeği, suyu, tuzu ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. 5. Adım: Mercimek ve sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp blender ile pürüzsüz hale getirin. 6. Adım: Terbiye için; bir kasede süt, un ve yumurta sarısını çırpın. Üzerine yavaş yavaş çorbadan 1-2 kepçe ekleyip karıştırın (lapa olmaması için). 7. Adım: Bu karışımı tencereye ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. 8. Adım: Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip karıştırın. 9. Adım: Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine nane veya kırmızı biberle süsleyin. Püf Noktaları:
|






.webp)





















