Sulu mercimek çorbası etli nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir sulu mercimek çorbası için etli versiyonuyla sofralarınızı şenlendirecek pratik bir tarif. Dana etiyle hazırlanan bu çorba, kırmızı mercimeğin besleyiciliğini etin lezzetiyle birleştiriyor. Adım adım hazırlanışı ve püf noktalarıyla hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek sunuyor.

25 Kasım 2025

Sulu Mercimek Çorbası (Etli) Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 200 gram kuşbaşı doğranmış dana eti (veya kıyma)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 6-7 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 limonun suyu

Hazırlık Aşamaları:


1. Etin Pişirilmesi:

  • Kuşbaşı etleri bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Etler yumuşayınca tencereden alıp kenara ayırın.

2. Sebzelerin Doğranması:

  • Soğanı ince ince doğrayın, havucu ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın.

3. Salçanın Kavrulması:

  • Tencerede sıvı yağı veya tereyağını ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.

4. Mercimek ve Sebzelerin Eklenmesi:

  • Yıkanmış kırmızı mercimeği, doğranmış havucu ve patatesi tencereye ekleyin, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.

5. Su ve Baharatların İlavesi:

  • Haşlanmış etleri ve sıcak suyu (veya et suyunu) tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip karıştırın.

6. Çorbanın Pişirilmesi:

  • Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Gerekirse ara sıra karıştırın.

7. Kıvam Ayarlama ve Servis:

  • Çorba piştikten sonra dilerseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilir veya olduğu gibi bırakabilirsiniz.
  • Limon suyunu ekleyip karıştırın, bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.

İpuçları:

  • Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olur.
  • Kıvamını kontrol edip, istediğiniz kıvama göre su ekleyebilir veya buharlaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Servis sırasında üzerine nane veya pul biber serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;