Sulu Mantı Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket hazır mantı (veya 300 gr ev yapımı mantı)
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 6 su bardağı et suyu veya tavuk suyu (yoksa sıcak su)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- Yoğurt (servis için)
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Et suyunu veya sıcak suyu tencereye ekleyin, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve naneyi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya mantıları ekleyin ve mantılar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Eğer nohut ekleyecekseniz, bu aşamada nohutu da ekleyin.
- Başka bir tavada, 2 yemek kaşığı tereyağını eritin, üzerine kırmızı toz biber ve naneyi ekleyip kızdırın.
- Pişen mantı çorbasını kaselere alın, üzerine yoğurt ve hazırladığınız tereyağlı sosu gezdirip sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Mantıları çok fazla karıştırmamaya dikkat edin, aksi takdirde dağılabilirler.
- Et suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
- Servis sırasında taze naneyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun! Bu tarifle sıcacık bir sulu mantı çorbası hazırlayabilir, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtabilirsiniz. |