Somon balığından lezzetli bir çorba nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir kremalı somon çorbası hazırlamak için doğru malzemelerle başlamak önem taşır. Taze somon filetosu, sebzeler ve kremanın uyumlu birleşimi hem göze hem damağa hitap eden bir deneyim sunar. İşte bu nefis çorbanın tüm detayları ve püf noktaları.

26 Kasım 2025

Kremalı Somon Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 400 gr taze somon fileto (derisiz)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet patates
  • 1 litre balık suyu veya sebze suyu
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı dereotu
  • Tuz ve karabiber
  • 1 limonun suyu

Hazırlık Aşamaları:


  • Somon balığını küp küp doğrayın, tuz ve karabiberle marine edin
  • Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın
  • Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın

Pişirme Yöntemi:

  • Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Havuç ve patatesleri ilave edip 5 dakika daha kavurun
  • Balık suyunu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Sebzeler yumuşayınca somonları ekleyin
  • 5-7 dakika kadar pişirdikten sonra kremayı ekleyin
  • Dereotu ve limon suyunu ilave edin
  • Son bir kez karıştırıp ocaktan alın

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Üzerine taze dereotu serpebilirsiniz
  • Yanında çıtır ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Somonu çok fazla pişirmemeye dikkat edin, dağılabilir
  • Krema ekledikten sonra kaynatmamaya özen gösterin
  • Dilerseniz çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;