Soğuk domates çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Yaz sıcaklarında ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için İspanyol mutfağının klasik soğuk çorbası gazpacho, taze sebzelerin enerjisini bir araya getiriyor. Hazırlaması pratik, sunumu şık bu tarif, sıcak günlerde hem doyurucu hem de serinletici bir alternatif sunuyor.

26 Kasım 2025

Soğuk Domates Çorbası (Gazpacho) Tarifi


Malzemeler:


  • 6-7 adet olgun ve sulu domates
  • 1 adet salatalık (kabuğu soyulmuş)
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dilim bayat ekmek içi (veya 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke (tercihen şarap sirkesi)
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: bir tutam kimyon veya acı biber sosu

Yapılışı:


  • Domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın. Salatalık, biber ve soğanı da küp küp doğrayın.
  • Bir blender veya mutfak robotuna domates, salatalık, biber, soğan, sarımsak ve bayat ekmek içini ekleyin.
  • Üzerine zeytinyağı, sirke, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ilave edin.
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender'dan geçirin.
  • Çorbayı bir süzgeçten geçirerek çekirdek ve posa kalıntılarını ayıklayın (bu adım isteğe bağlıdır, daha pürüzsüz bir kıvam için uygundur).
  • Hazırladığınız çorbayı en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin, soğumasını sağlayın.

Servis Önerisi:

  • Soğuk domates çorbasını kaselere alın ve üzerine küp doğranmış salatalık, biber, soğan veya kruton ile süsleyin.
  • Birkaç damla zeytinyağı gezdirerek servis yapın. Serinletici bir yaz lezzeti olarak afiyetle tüketin!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;