Soğanlı patatesli mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir kış çorbası için soğanlı patatesli mercimek tarifi, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek sunuyor. Kırmızı mercimeğin besleyiciliği ile sebzelerin lezzetinin buluştuğu bu çorba, soğuk günlerde içinizi ısıtacak.
Soğanlı Patatesli Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 litre sıcak su veya et suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı küp küp doğrayın.
- Patates ve havucu küp şeklinde doğrayın.
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Doğranmış patates ve havucu tencereye ekleyin, 2-3 dakika karıştırın.
- Yıkanmış mercimeği ilave edin.
- Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin.
- Tuz, karabiber, kimyon ve defne yaprağını ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, mercimek ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra dilerseniz blender ile püre haline getirebilirsiniz.
- Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkarak ve nane ile süsleyerek tüketebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Mercimeklerin daha lezzetli olması için et suyu kullanabilirsiniz.
- Çorbayı blender ile çekmeden önce biraz soğumasını bekleyin.
- Kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
|