Sebzeli i̇talyan çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?

Mevsim sebzelerinin en taze halleriyle hazırlanan, İtalyan mutfağının klasik lezzetlerinden minestrone çorbası, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek. Taze sebzelerin aromasıyla zenginleşen bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak veya hafif bir akşam yemeği alternatifi olarak sofralarınızı süsleyecek.

26 Kasım 2025

Sebzeli İtalyan Çorbası (Minestrone) Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 2 adet kereviz sapı (küp doğranmış)
  • 1 adet kabak (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı yeşil fasulye (küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • 400 gr konserve domates (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut veya barbunya
  • 6 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 defne yaprağı
  • Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
  • 1 su bardağı küçük makarna (ditalini veya orzo)
  • 1/2 su bardağı taze doğranmış maydanoz
  • Rendelenmiş parmesan peyniri (servis için)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Soğanı ekleyip 3-4 dakika yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Havuç, kereviz, kabak, yeşil fasulye ve patatesi ekleyip 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Konserve domatesleri, haşlanmış nohutu, sebze suyunu, fesleğen, kekik ve defne yaprağını ekleyin.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin.
  • Makarnayı ekleyip 8-10 dakika daha pişirin (makarnanın pişme süresine göre ayarlayın).
  • Son olarak taze maydanozu ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin.
  • Defne yaprağını çıkarıp çorbayı servis kaselerine alın.
  • Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Çorbayı daha kıvamlı yapmak isterseniz, 1-2 yemek kaşığı domates salçası ekleyebilirsiniz.
  • Sebzeleri mevsimine göre değiştirebilirsiniz (ıspanak, pazı, bezelye gibi).
  • Çorbayı bir gün önceden yaparsanız, lezzeti daha iyi oturacaktır.
  • Vejetaryen versiyonu için sebze suyu kullanın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;