Sarımsaklı Yoğurtlu Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz (damak tadınıza göre)
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Porsiyon: 4 kişilik
Yapılışı:
- Yoğurt, yumurta ve unu derin bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Yavaş yavaş 1 su bardağı su ekleyerek karıştırmaya devam edin (bu şekilde yoğurdun kesilmesini önlersiniz).
- Kalan suyu bir tencereye alarak kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak 10-15 dakika pişirin.
- Çorba kıvam alırken, sarımsakları ezin veya rendeleyin ve çorbaya ekleyin.
- Tuzunu ayarlayın ve 5 dakika daha pişirin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ekleyip kızartın.
- Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu gezdirin.
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı kaynayan suya eklerken yavaş yavaş dökün ve sürekli karıştırın, böylece çorbanın kesilmesini önlersiniz.
- Sarımsakları çiğ tüketmek istemiyorsanız, çorbaya eklemeden önce hafifçe kavurabilirsiniz.
- Çorbayı servis etmeden önce 5-10 dakika dinlendirirseniz lezzeti daha iyi oturacaktır.
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak servis edin, yanında taze ekmek veya lavaş ile sunabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak üzerine sumak serperek farklı bir lezzet katabilirsiniz.
|