Sarılıklı brokoli çorbası nasıl yapılır, tarif nedir?

Zerdeçalın canlı rengiyle dikkat çeken bu brokoli çorbası, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Sebzelerin doğal tatlarıyla zerdeçalın aroması mükemmel bir uyum yakalıyor, süt veya krema eklenerek zenginleştirilen kıvamıyla soğuk kış günleri için ideal bir ısınma alternatifi oluşturuyor.

26 Kasım 2025

Sarılıklı Brokoli Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 adet orta boy brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal (sarılık rengi için)
  • 4 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt veya krema
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:


  • Brokoliyi küçük çiçeklere ayırın, saplarını doğrayın
  • Havuç ve patatesi küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin
  • Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun
  • Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Zerdeçalı ekleyip karıştırın
  • Sebze suyunu veya tavuk suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın
  • Kaynadıktan sonra brokoliyi ekleyin, sebzeler yumuşayana kadar pişirin
  • Pişen çorbayı blendırdan geçirin
  • Süt veya kremayı ekleyip karıştırın
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın
  • İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Zerdeçal miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
  • Kıvamını ayarlamak için su veya süt miktarını değiştirebilirsiniz
  • Daha kremalı bir çorba için krema kullanabilirsiniz
  • Çorbanın renginin daha canlı olması için brokoliyi çok fazla pişirmeyin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;