Sarı mercimek çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Lezzetli ve besleyici bir sarı mercimek çorbası hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve adım adım pişirme yöntemleri bu rehberde bir araya getirildi. Pratik hazırlanışıyla hem günlük öğünlerinize hem de özel misafir sofralarınıza renk katacak bu nefis çorba tarifini keşfedin.
Sarı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı sarı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
- Limon suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Soğanı küp küp doğrayın, havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın
- Zeytinyağını tencerede kızdırın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip karıştırın
- Sarı mercimeği ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın
- Suyu ekleyin, baharatları ve tuzu ilave edin
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika)
- Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin
- İsteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip karıştırın
- Sıcak servis yapın
Not: Çorbayı servis ederken üzerine kırmızı toz biber ve nane ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz içine küp küp doğranmış tavuk eti de ekleyebilirsiniz.
|