Salçasız Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 litre sıcak su veya et suyu
- 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün, soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Yıkanmış mercimeği, tuzu, karabiberi, kimyonu ve isteğe bağlı defne yaprağını ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı ocaktan alıp blender ile pürüzsüz hale getirin (isterseniz süzgeçten de geçirebilirsiniz).
- Eğer sarımsak ekleyecekseniz, rendeleyip çorbaya ilave edip 5 dakika daha pişirin.
- Servis yapmadan önce üzerine bir kaşık zeytinyağı ve limon suyu gezdirip sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Daha lezzetli olması için tavuk suyu kullanabilirsiniz.
- Servis sırasında nane, pul biber veya kırmızı biberle süsleyebilirsiniz.
|