Salçalı yoğurt çorbası nasıl yapılır ve hangi malzemeler gerekir?

Yoğurt ve salçanın enfes uyumuyla hazırlanan bu çorba, hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Kıvamlı yapısı ve ferahlatıcı lezzetiyle özellikle sıcak yaz günlerinde tercih edilen bu tarif, sadece 20 dakikada sofralarınızı renklendirecek.

26 Kasım 2025

Salçalı Yoğurt Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 litre su (veya et suyu)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz (damak tadınıza göre)
  • İsteğe bağlı: 1 diş sarımsak (ezilmiş)

Yapılışı:


1. Derin bir tencerede yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırpın, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

2. Suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin, topaklanmayı önlemek için dikkatli olun.

3. Tencereyi orta ateşe alın ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişirin, ara sıra karıştırın.

4. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, salçayı ekleyip kavurun. İsterseniz ezilmiş sarımsağı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

5. Kavrulan salçalı karışımı çorbaya ekleyin, tuz ve kuru naneyi ilave edip 5 dakika daha pişirin.

6. Çorba kıvam alınca ocaktan alın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

İpucu: Çorbayı daha lezzetli yapmak için et suyu kullanabilir veya üzerine sumek serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;