Salçalı Şehirli Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 200 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 litre tavuk suyu veya sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1/2 su bardağı tel şehriye
- Taze maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
- Soğanı ekleyip yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Tavuk kuşbaşılarını ekleyin ve tavukların dış yüzeyi renk değiştirene kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin.
- Domates salçasını ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar 2 dakika daha kavurun.
- Tavuk suyunu veya sıcak suyu ekleyin, tuz, karabiber ve naneyi ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısın, tencerenin kapağını kapatıp sebzeler ve tavuk yumuşayana kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Tel şehriyeleri ekleyin ve şehriyeler yumuşayana kadar, yaklaşık 5-7 dakika daha pişirin.
- Çorbayı ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin.
- Servis yaparken üzerine taze maydanoz serperek sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Tavuk suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
- İsteğe bağlı olarak bir miktar limon suyu ekleyerek servis edebilirsiniz.
- Şehriyelerin fazla pişmemesi için son aşamada ekleyin ve süreyi kontrol edin.
|