Salçalı sebzeli mercimek çorbası nasıl yapılır?
Kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan salçalı sebzeli mercimek çorbası, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Kırmızı mercimeğin yumuşak dokusu, sebzelerin lezzeti ve salçanın aromasıyla birleşen bu çorba, üzerindeki biberli tereyağı sosuyla tam bir şölene dönüşüyor. İşte ev yapımı mercimek çorbasının en leziz hali...
Salçalı Sebzeli Mercimek Çorbası TarifiMalzemeler:
Üzeri İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı küp küp doğrayın, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın. 2. Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Domates ve biber salçalarını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, salçanın kokusu çıkana kadar. 4. Doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun. 5. Yıkanmış mercimekleri ekleyip birkaç kez karıştırın. 6. Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon ve defne yaprağını ilave edip kaynamaya bırakın. 7. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 8. Çorba piştikten sonra defne yaprağını çıkarın. Dilerseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilir veya sebzeli şekilde servis edebilirsiniz. 9. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, kırmızı toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun (acı sevenler için pul biber de kullanabilirsiniz). 10. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine hazırladığınız biberli tereyağını gezdirip sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Taze ekmek veya lavaş ile birlikte, üzerine bir dilim limon sıkarak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt da çok iyi gider. |






.webp)





















