Salçalı paça çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Geleneksel lezzetler arasında özel bir yere sahip olan salçalı paça çorbası, hem besleyici özellikleri hem de şifa değeriyle öne çıkıyor. Uzun süre pişirme tekniğiyle hazırlanan bu çorba, kış aylarında içinizi ısıtacak enfes bir seçenek sunuyor.
Salçalı Paça Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Paçaları güzelce yıkayın ve büyük bir tencereye alın. 2. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. İlk kaynamadan sonra oluşan köpükleri bir kevgir ile alın. 3. Soğanı dörde bölüp tencereye ekleyin. Kısık ateşte paçalar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 3-4 saat) pişirin. 4. Paçalar piştikten sonra tencereden çıkarıp etlerini ayıklayın. Kemikleri atın, etleri küçük parçalara bölün. 5. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. İnce doğranmış sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 6. Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun. Kırmızı toz biberi ilave edip karıştırın. 7. Hazırladığınız salçalı karışımı paça suyunun bulunduğu tencereye ekleyin. 8. Ayıkladığınız etleri de tencereye ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip 15-20 dakika daha pişirin. 9. Çorba servise hazır olduğunda, üzerine limon suyu sıkıp nane serperek sıcak sıcak servis yapın. Not: Paça çorbasının lezzeti uzun süre pişmesine bağlıdır. Dilerseniz düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Servis sırasında sarımsaklı yoğurt da ekleyebilirsiniz. |






.webp)





















