Salçalı nohutlu tavuk çorbası nasıl yapılır?
Lezzet dolu bir kış çorbası arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif. Tavuk, nohut ve sebzelerin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu salçalı çorba, hem besleyici hem de iç ısıtıcı özelliğiyle soğuk günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.
Salçalı Nohutlu Tavuk Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. 2. Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, ardından domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar 2 dakika karıştırın. 3. Tavuk parçalarını tencereye ekleyin ve her tarafı renk alana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin. 4. Haşlanmış nohutu, küp doğranmış havucu ve patatesi ekleyin, karıştırarak 2 dakika daha soteleyin. 5. Tavuk suyu veya suyu tencereye ekleyin, tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi katın. Kaynamaya bırakın. 6. Çorba kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, kapağını kapatıp yaklaşık 20-25 dakika veya sebzeler yumuşayana kadar pişirin. 7. Son olarak kuru naneyi ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın. İpuçları:
|






.webp)





















