Salçalı nohut çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve doyurucu bir salçalı nohut çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek. Nohutun besleyiciliği ile salçanın enfes aromasını birleştiren bu çorba, hem pratik hem de ekonomik bir tarif olarak mutfaklarınızda yerini alacak.
Salçalı Nohut Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 adet havuç (isteğe bağlı)
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım demet maydanoz
Hazırlık:
- Nohutu bir gece önceden suda bekletin, ertesi gün haşlayın
- Soğanı ince ince doğrayın
- Havucu küp küp doğrayın
- Sarımsakları ezin
- Maydanozu ince kıyın
Yapılışı:
- Bir tencereye zeytinyağını alın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Salçaları ekleyip 2-3 dakika kavurmaya devam edin
- Haşlanmış nohutu ve doğranmış havucu ekleyip karıştırın
- Sıcak suyu veya et suyunu ilave edin
- Tuz ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın
- Çorba kaynadıktan sonra altını kısıp 20-25 dakika pişirin
- Son 5 dakikada ezilmiş sarımsakları ekleyin
- Çorba piştikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz
- İsterseniz üzerine bir kaşık yoğurt ekleyebilirsiniz
Not:
- Nohutları düdüklü tencerede haşlarsanız daha kısa sürede pişer
- Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlamak için su miktarını değiştirebilirsiniz
- Vejetaryenler et suyu yerine sadece su kullanabilir
|