Salçalı hamur çorbası nasıl yapılır, tarifi nedir?

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden salçalı hamur çorbası, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek. Tereyağında kavrulan salçanın aroması, yumuşayan sebzeler ve ev yapımı hamurların birleşimiyle ortaya çıkan bu nefis çorba, soğuk günlerde içinizi ısıtacak.

26 Kasım 2025

Salçalı Hamur Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • 6-7 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber (damak tadına göre)
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı su (hamur için)
  • 1 çay kaşığı tuz (hamur için)
  • Nane veya maydanoz (servis için)

Yapılışı:


1. Çorbanın Temelini Hazırlama:

  • Geniş bir tencereye tereyağını veya sıvı yağı ekleyin ve kızdırın.
  • Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates ve biber salçalarını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.

2. Çorbayı Pişirme:

  • Sıcak suyu veya et suyunu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

3. Hamuru Hazırlama:

  • Bir kasede un, yumurta, yarım su bardağı su ve tuzu karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamur yoğun olmalı, çok yumuşak değil.
  • Hamuru bir kaşık yardımıyla küçük parçalar halinde çorbanın kaynayan suyuna bırakın. İsterseniz hamuru ince şeritler halinde de ekleyebilirsiniz.

4. Son Dokunuşlar ve Servis:

  • Hamurlar çorbanın içinde yaklaşık 5-7 dakika pişsin, yüzeye çıkana kadar bekleyin.
  • Ocaktan almadan önce ince kıyılmış nane veya maydanoz ekleyip karıştırın.
  • Sıcak olarak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.

İpuçları:

  • Çorbayı daha besleyici yapmak için nohut veya yeşil mercimek ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun dağılmaması için çorba kaynarken ekleyin ve fazla karıştırmayın.
  • Et suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.

Afiyet Olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;