Salçalı et çorbası nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Lezzetli ve besleyici bir salçalı et çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek. Dana eti, taze sebzeler ve yeşil mercimekle hazırlanan bu çorba, hem doyurucu hem de vitamin deposu niteliğinde. Aromatik baharatlarla zenginleştirilmiş bu tarif, sofralarınıza şifa ve lezzet katmak için ideal.

21 Kasım 2025

Salçalı Et Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 300 gram kuşbaşı doğranmış dana eti (bütün parça olarak da kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 8-10 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı:


  • İlk olarak etleri yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve etleri ekleyerek orta ateşte rengi dönene kadar kavurun.
  • Soğanı ince ince doğrayıp etlerin üzerine ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  • Sarımsakları ince dilimleyin veya ezin, tencereye ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Domates ve biber salçalarını ekleyin, salçaların kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun.
  • Havucu ve patatesi küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.
  • Yeşil mercimeği yıkayıp ekleyin ve tüm malzemeleri birkaç dakika daha karıştırın.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kimyonu ilave edip karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısın, kapağını kapatıp etler ve mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  • Çorba piştikten sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  • Sıcak olarak servis yapın. İsterseniz yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Etlerin daha yumuşak olması için önceden haşlayabilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Salçaları kavururken yakmamaya dikkat edin, aksi halde acı bir tat oluşabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;