Sade tavuk çorbası nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?
Lezzetli ve besleyici bir sade tavuk çorbası hazırlamak için doğru malzemelerle başlamak önem taşıyor. Bu tarif, hem hafif hem de doyurucu bir çorba yapmak isteyenler için adım adım rehber niteliğinde.
Sade Tavuk Çorbası TarifiGerekli Malzemeler:
Yapılışı:1. Adım:Tavuğu yıkayıp büyük bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.2. Adım: Kaynadıktan sonra oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. Tavuk yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 3. Adım: Tavuk pişerken, soğanı ince ince doğrayın. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. 4. Adım: Pişen tavuğu tencereden alıp soğumaya bırakın. Tavuk suyunu süzün ve tekrar tencereye alın. 5. Adım: Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 6. Adım: Kavrulan soğanı tavuk suyuna ekleyin. Doğranmış havuç ve patatesleri de ilave edin. 7. Adım: Sebzeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin. Bu arada soğuyan tavuğu didikleyin. 8. Adım: Didiklenmiş tavuğu çorbaya ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak defne yaprağını ilave edin. 9. Adım: Eğer şehriye kullanacaksanız, son 5 dakikada şehriyeleri ekleyin. 10. Adım: Tüm malzemeler iyice piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
|






.webp)





















