Sade şehriye çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve pratik bir başlangıç yemeği olan sade şehriye çorbası, hem besleyici hem de doyurucu özelliğiyle sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Tereyağının aromasıyla kavrulan şehriyeler ve taze sebzelerin uyumu, her damak tadına hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor.

26 Kasım 2025

Sade Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • 6 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (su da kullanabilirsiniz)
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı kuru nane veya maydanoz (servis için)

Yapılışı:


  • Tencerede tereyağını eritin, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Şehriyeleri ekleyip altın rengi alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
  • Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Tavuk suyunu veya suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, sebzeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın, ocaktan alın.
  • İsteğe bağlı olarak kuru nane veya ince kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Şehriyeleri iyice kavurmak çorbanın lezzetini artırır.
  • Tavuk suyu kullanırsanız daha besleyici ve lezzetli olur.
  • Çocuklar için sebzeleri rendeleyerek de hazırlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;