Sade pirinçli mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba hazırlamak için pratik bir rehber: kırmızı mercimek ve pirincin uyumunu keşfedeceğiniz, ev yapımı nefis bir tarif. Malzemelerin doğru hazırlanışından pişirme sürecine kadar tüm detaylar, çorbanın kıvamını ve aromasını mükemmelleştirecek püf noktalarıyla birlikte sunuluyor.
Sade Pirinçli Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 litre sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Soğanı küp küp doğrayın. Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın
- Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Salça kullanacaksanız, soğanlara ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
- Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Yıkanmış mercimek ve pirinci tencereye ekleyin
- Üzerine sıcak suyu ilave edin
- Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın
- Mercimek ve pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin
- Çorba kıvam alınca ocaktan alın
- İsterseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz
- Sıcak servis yapın
Püf Noktaları:
- Mercimek ve pirinci iyice yıkayın
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını kontrol edin
- Dilerseniz üzerine limon sıkarak servis edin
- Çorbanın daha lezzetli olması için 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz
|