Pratik yayla çorbası nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Lezzetli ve doyurucu bir başlangıç yemeği olan yayla çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak pratik bir tarifle hazırlanıyor. Yoğurt ve pirinçle hazırlanan bu geleneksel çorba, tereyağlı nane sosuyla tamamlanarak sofralara şifa katıyor.

26 Kasım 2025

Pratik Yayla Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp tencereye alın, üzerine suyu ekleyip yumuşayana kadar haşlayın
  • Ayrı bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın
  • Yoğurt karışımına birkaç kepçe sıcak çorbadan ekleyerek ılıştırın
  • Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırın
  • 10 dakika daha kaynatın, tuzunu ekleyin
  • Tereyağını küçük bir tavada eritip naneyi ekleyin
  • Kırmızı pul biberi de ekleyip 1 dakika kavurun
  • Hazırladığınız tereyağlı sosu çorbanın üzerine dökün
  • 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırın
  • Çorbanın kesilmemesi için ılıştırma işlemini mutlaka yapın
  • Pirinç yerine tel şehriye de kullanabilirsiniz
  • Kıvamını beğenmezseniz su veya yoğurt ilavesi yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;