Pirpirim çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Taze semizotunun hafif ekşimsi tadını yansıtan pirpirim çorbası, hem besleyici hem de ferahlatıcı bir seçenek. Malzemelerin uyumlu birleşimiyle ortaya çıkan bu çorba, özellikle yaz aylarında sofraları renklendiriyor. Hazırlanışı oldukça pratik olan tarif, sağlıklı ve doyurucu bir başlangıç yemeği arayanlar için ideal.

26 Kasım 2025

Pirpirim Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 demet taze pirpirim (semizotu)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Pirpirimleri ayıklayıp güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın.
  • Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun.
  • Yavaş yavaş suyu veya et suyunu ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca doğranmış pirpirimleri ekleyip 10 dakika pişirin.
  • Ayrı bir kasede yoğurt ve yumurta sarısını çırpın, biraz çorba suyu ekleyerek ılıştırın.
  • Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • İsteğe bağlı olarak naneyi ekleyip servis edin.

Not: Pirpirim çorbasını sıcak servis yapmanız önerilir. Dilerseniz üzerine limon sıkarak da tüketebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;