Pirinçli Yoğurtlu Ispanak Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 demet taze ıspanak
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, karabiber
- Nane ve kırmızı biber (tercihe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, ıspanakları iyice yıkayın ve ince ince doğrayın.
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Pirinci ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun.
- Üzerine su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın, pürüzsüz bir karışım elde edin.
- Yoğurtlu karışıma, tencereye eklemeden önce bir kepçe sıcak çorbadan yavaş yavaş ekleyip karıştırarak ısıtın (bu, yoğurdun kesilmesini önler).
- Yoğurtlu karışımı tencereye yavaşça ekleyin, karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin.
- Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, ocaktan alın.
- İsteğe bağlı olarak, bir tavada kızdırdığınız yağa nane ve kırmızı biber ekleyip çorbanın üzerine gezdirin.
- Sıcak servis yapın, afiyet olsun!
İpuçları:
- Yoğurdun kesilmemesi için, çorba kaynar durumdayken yoğurtlu karışımı eklemeyin ve sürekli karıştırın.
- Pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz, pişirme süresi değişebilir.
- Çorbayı daha kıvamlı yapmak isterseniz, un miktarını biraz artırabilirsiniz.
|