Pirinçli yoğurt çorbası 4 kişilik nasıl yapılır?

Yaz aylarının ferahlatıcı lezzetlerinden pirinçli yoğurt çorbası, hem hafif yapısı hem de besleyici özellikleriyle sofraların vazgeçilmezi. Dört kişilik bu pratik tarif, yoğurdun kesilmemesi için püf noktaları ve naneli sosun lezzet sırrını içeriyor.

26 Kasım 2025

Pirinçli Yoğurt Çorbası (4 Kişilik) Tarifi


Pirinçli yoğurt çorbası, hem hafif hem de besleyici bir çorba olarak özellikle yaz aylarında serinletici bir seçenek sunar. İşte 4 kişilik pratik ve lezzetli bir tarif:

Malzemeler:


  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 litre su (çorba için)
  • 2 su bardağı yoğurt (tercihen süzme veya tam yağlı)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz (damak tadınıza göre)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)

Yapılışı:


  • Öncelikle, pirinci yıkayın ve bir tencereye alarak üzerine 1 litre su ekleyin. Orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın. Pirinçler pişerken ara sıra karıştırarak dibinin tutmasını önleyin.
  • Başka bir kasede, yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Bu karışımın topaklanmaması için yavaş yavaş pirinçli suyun bir kısmını ekleyerek ılıştırın (bu işlem yoğurdun kesilmesini önler).
  • Ilıyan yoğurt karışımını, tenceredeki pirinçli suya yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 5-10 dakika daha pişirin. Tuzunu ayarlayın.
  • Ayrı bir tavada, zeytinyağını veya tereyağını ısıtın. Kuru naneyi ekleyip kızarana kadar kavurun (yaklaşık 1 dakika). Bu sosu çorbanın üzerine gezdirin.
  • İsteğe bağlı olarak, ezilmiş sarımsağı çorba piştikten sonra ekleyip karıştırabilirsiniz.
  • Çorbayı sıcak veya ılık olarak servis yapın. Yanında ekmek veya lavaş ile sunabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Yoğurt karışımını pirinçli suya eklerken yavaş ve sürekli karıştırın, aksi halde yoğurt kesilebilir.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Naneli sosu son anda eklemek, aromasının daha belirgin olmasını sağlar.

Bu tarifle, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir pirinçli yoğurt çorbası elde edeceksiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;