Pirinçli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 500 gram tavuk göğsü veya but
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 8 su bardağı su
- İsteğe bağlı: maydanoz veya nane
Yapılışı:
- Tencereye sıvı yağı alıp, ince doğranmış soğanı hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Tavuk etlerini ekleyip, her yönü pişene kadar 5-6 dakika soteleyin.
- Rendelenmiş havucu ilave edip, 2 dakika daha karıştırın.
- Suyu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın ateşini kısıp, tavuklar yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirin.
- Tavukları tencereden alıp, didikleyin veya küçük parçalara bölün.
- Yıkanmış pirinci çorbanın içine ekleyip, 15-20 dakika daha pişirin.
- Didiklenmiş tavukları tencereye geri koyun, tuz ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha kaynatın.
- İnce kıyılmış maydanoz veya naneyi ekleyip, ocaktan alın.
Püf Noktaları:
- Pirinci önceden 15 dakika ıslatırsanız, daha çabuk pişer.
- Tavuk suyunun lezzeti için kemikli tavuk kullanabilirsiniz.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.
|