Pirinçli soslu tavuk çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve doyurucu bir çorba arayanlar için pirinçli soslu tavuk çorbası hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Taze sebzeler ve tavuk etinin uyumlu birleşimiyle hazırlanan bu tarif, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
Pirinçli Soslu Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 adet patates (küp doğranmış)
- 300 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 su bardağı pirinç
- 8 su bardağı tavuk suyu veya su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı sıcak su (salçayı açmak için)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın.
- Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ilave edip kokusu çıkana kadar 1 dakika daha kavurun.
- Tavuk kuşbaşlarını ekleyip rengi dönünceye kadar pişirin.
- Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın.
- Domates salçasını yarım su bardağı sıcak su ile açıp tencereye ekleyin, 1-2 dakika kavurun.
- Pirinci ekleyip 1 dakika daha karıştırın.
- Tavuk suyunu veya suyu ilave edin, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, tencerenin kapağını kapatın.
- Pirinç ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra 5 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Tavuk suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olur.
- İsteğe bağlı olarak çorbaya 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz.
- Servis esnasında üzerine taze maydanoz veya dereotu serpebilirsiniz.
|