Pirinçli ıspanak çorbası nasıl yapılır, tarif nedir?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: Pirinçli ıspanak çorbası, hem hafif hem de doyurucu özelliğiyle öne çıkıyor. Taze ıspanak ve pirincin uyumu, zeytinyağı ve limonun ferahlatıcı dokunuşuyla buluşuyor.

26 Kasım 2025

Pirinçli Ispanak Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 demet taze ıspanak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 adet limon suyu

Yapılışı:


  • Ispanakları ayıklayıp güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın.
  • Soğanı küp küp doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
  • Pirinci ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak kavurun.
  • Suyu veya et suyunu yavaş yavaş ekleyin, karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Doğranmış ıspanakları, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip 5-10 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine bir kaşık yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Ispanakları çok fazla pişirmemeye özen gösterin, böylece rengi ve besin değeri korunur.
  • Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
  • Limon suyunu en son ekleyin, böylece hem tazeliğini korur hem de çorbanın rengini açar.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;