Pirinçli Ezogelin Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 litre sıcak su veya et suyu
- Tuz
Yapılışı:
- İlk olarak kırmızı mercimek ve pirinci yıkayıp süzün.
- Bir tencerede sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Yıkanmış mercimek ve pirinci tencereye ekleyin, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
- Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp mercimek ve pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Çorba pişerken ara sıra karıştırın, gerekirse üzerinde oluşan köpüğü alın.
- Son 5 dakikada nane, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Çorba kıvam alınca ocaktan alıp 5-10 dakika dinlendirin.
- Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Mercimek ve pirinci önceden yıkayarak çorbanın renginin berrak olmasını sağlayabilirsiniz.
- Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
- Kıvamını beğenmezseniz, piştikten sonra blenderdan geçirebilirsiniz.
|