Pirinçli ezogelin çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Kırmızı mercimeğin besleyiciliği ile pirincin hafif dokusunu buluşturan bu nefis çorba, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden. Geleneksel Ezogelin çorbasına farklı bir yorum getiren tarif, pratik hazırlanışı ve lezzetli sonucuyla sofralarınızı şenlendirecek.

26 Kasım 2025

Pirinçli Ezogelin Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 litre sıcak su veya et suyu
  • Tuz

Yapılışı:


  • İlk olarak kırmızı mercimek ve pirinci yıkayıp süzün.
  • Bir tencerede sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Yıkanmış mercimek ve pirinci tencereye ekleyin, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp mercimek ve pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Çorba pişerken ara sıra karıştırın, gerekirse üzerinde oluşan köpüğü alın.
  • Son 5 dakikada nane, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Çorba kıvam alınca ocaktan alıp 5-10 dakika dinlendirin.
  • Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Mercimek ve pirinci önceden yıkayarak çorbanın renginin berrak olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
  • Kıvamını beğenmezseniz, piştikten sonra blenderdan geçirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;