Patates ve Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 6 su bardağı su veya tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)
Yapılışı:
- Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp, doğranmış patates ve havuçları ekleyin. 2-3 dakika kavurun.
- Üzerine suyu veya tavuk suyunu ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Başka bir kasede yoğurt, un ve yumurtayı çırpın, pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Yoğurtlu karışıma, tencereden bir kepçe sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek ılıştırın (bu şekilde yoğurt kesilmez).
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca tuz ve karabiberi ekleyip, 5-10 dakika daha pişirin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip naneyi ekleyin ve kokusu çıkana kadar kızartın.
- Çorbayı servis kaselerine alıp, üzerine nane sosunu gezdirerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı sıcak suyla ılıştırmak, çorbanın kesilmesini önler.
- Sebzeleri küçük doğramak, pişme süresini kısaltır ve çorbanın kıvamını iyileştirir.
- İsteğe bağlı olarak çorbaya bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak, yanında taze ekmek veya lavaş ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
|