Patates ve havuç çorbası nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: Patates ve havuç çorbası. Sadece birkaç temel malzeme ve kısa bir pişirme süresiyle hem doyurucu hem de sağlıklı bir öğün hazırlamak mümkün.

26 Kasım 2025

Patates ve Havuç Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre sıcak su veya tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı süt (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı krema (servis için)

Hazırlık Aşamaları:


1. Sebzeleri Hazırlama:

  • Patates ve havuçları iyice yıkayıp soyun.
  • Küp küp doğrayın veya rendeleyin (tercihe bağlı).
  • Soğanı ince ince doğrayın.

2. Pişirme:

  • Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.
  • Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Patates ve havuçları tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Üzerine sıcak su veya tavuk suyunu ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve naneyi ilave edip kaynamaya bırakın.

3. Kıvam Alma:

  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • İsterseniz sütü ekleyip 5 dakika daha kaynatın (bu çorbayı daha kremsi yapar).

4. Servis:

  • Çorbayı kaselere alın.
  • Üzerine bir kaşık krema gezdirip taze naneyle süsleyin.
  • Sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Daha besleyici yapmak için 1 adet küp tavuk bulyon ekleyebilirsiniz.
  • Kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz.
  • Çocuklar için havuç miktarını artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;