Oktay'ın yayla çorbası tarifi nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir yayla çorbası hazırlamak için ihtiyaç duyulan tüm detaylar bu tarifte bir araya geliyor. Yoğurt, pirinç ve nanenin uyumunu yansıtan bu nefis çorba, hem besleyici hem de pratik bir seçenek sunuyor. İşte, kıvamını koruyan ve kesilmeyen bir yayla çorbası için adım adım yapılışı...

26 Kasım 2025

Oktay'ın Yayla Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 litre su veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz

Hazırlanışı:


  • Pirinci yıkayıp tencerede su veya et suyu ile haşlayın, yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Başka bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın, pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Yoğurt karışımını azar azar, sürekli karıştırarak haşlanmış pirinçli suya ekleyin.
  • Çorbayı kısık ateşte kaynatmadan, karıştırarak pişirin, kıvam alana kadar devam edin.
  • Tereyağını bir tavada eritip naneyi ekleyin, kızartın ve çorbaya ilave edin.
  • Tuzunu ayarlayıp sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Yoğurt karışımını sıcak suya eklerken yavaş yavaş ilave edin, topaklanmayı önlemek için.
  • Çorbayı kaynatmamaya dikkat edin, aksi halde yoğurt kesilebilir.
  • Nane ve tereyağı sosu, çorbaya lezzet katacaktır, kızartırken yakmayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;