Oktay'ın mantar çorbası tarifi nedir?

Lezzetli ve besleyici bir mantar çorbası hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeler ve adım adım pişirme yöntemi bu tarifte bir araya getirildi. Kremalı dokusu ve aromatik baharatlarla zenginleştirilmiş bu çorba, soğuk günler için ideal bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Oktay'ın Mantar Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram taze mantar (kültür mantarı veya tercih ettiğiniz çeşit)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu (veya su)
  • 1 su bardağı krema
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
  • Maydanoz (servis için)

Hazırlanışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları ezin veya rendeleyin.
  • Mantarları temizleyip ince dilimler halinde doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip, kokusu çıkana kadar 1 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Unu ekleyip, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Et suyunu veya tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve kekiği ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  • Kremayı ekleyip, bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
  • Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.

İpuçları:


  • Mantarları fazla pişirmemeye dikkat edin, yoksa sertleşebilir.
  • Krema yerine süt de kullanabilirsiniz, ancak kıvamı daha hafif olur.
  • Çorbayı blendırdan geçirmeden, doğranmış mantar parçalarıyla da servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;